Επιλέξτε τη γλώσσα σας

Διακρίσεις και Δημοσιότητα

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης & Παραγωγής και Διευθυντής του Θεσμοθετημένου Εργαστηρίου Μη Καταστροφικού Ελέγχου και Μεθοδολογιών Διάγνωσης  καθηγητής Θεόδωρος Γκανέτσος, και ο καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του Wits University, Johannesburg κ. Ηλίας Σιδεράς-Haddad  στην εκπομπή FIRST FROM THE WEST με θέμα τις «Διαπανεπιστημιακές συνεργασίες»

 

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη της ομάδας των φοιτητών μας που κατέκτησε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό Blue Growth Piraeus αναπτύσσοντας μια καινοτόμα συσκευή.

λήψη

Δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο από το χρονικό σημείο 02:40:47 

Ένα πρωτοποριακό σύστημα αποστείρωσης και καθαρισμού της ατμόσφαιρας εγκατέστησε ο Δήμος Πειραιά στο κεντρικό Κ.Ε.Π. του Δήμου, επί της οδού Μακράς Στοάς 15, για την περαιτέρω προστασία των πολιτών από τον κορωνοϊό.

Πρόκειται για το «BLUE AIR», μια ιδέα που αναδείχθηκε στον ετήσιο διαγωνισμό του Δήμου Πειραιά για τη Γαλάζια Ανάπτυξη «Blue Growth Piraeus», η οποία βασίζεται στη δημιουργία μιας συσκευής που τραβά τον αέρα, τον αποστειρώνει μέσω υπεριώδους ακτινοβολίας και τον αποδίδει στον χώρο απαλλαγμένο από ιούς.

Την πρώτη θέση στον 48ωρο διαγωνισμό “Βιομηχανία 4.0” που διοργάνωσε ο ΣΕΒ με την υποστήριξη κορυφαίων βιομηχανιών και άλλων φορέων κατέκτησε ομάδα φοιτητών του Τμήματος Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

sev

Η συμμετοχή του Τμήματος Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής της Σχολής Μηχανικών οδήγησε στην τρίτη θέση στον πρώτο διαγωνισμό Go 4.0 Green Crowdhackathon που διοργάνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στις 14-15 Δεκ. 2019.

Επικοινωνία

 Γραμματεία Τμήματος:

  Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής 
Πανεπιστημιούπολη
Αρχαίου Ελαιώνα
Θηβών 250 & Π. Ράλλη
122 41 Αιγάλεω
Κτήριο Ζ, Πτέρυγα Α
Γραφείο ΖΑ207 (2ος Όροφος)
  +30 210 538 1726, 
+30 210 538 1727
   idpe@uniwa.grUniwaLOgo Colour 1