Επιλέξτε τη γλώσσα σας

Ανακοινώσεις Τμήματος

Στα πλαίσια του μαθήματος ‘Βιομηχανικοί Αυτοματισμοί - PLC’ διοργανώνεται διάλεξη με αντικείμενο:

  • Προϊόντα και συστήματα Βιομηχανικών Αυτοματισμών – τεχνολογικές εξελίξεις και τάσεις.
  • Κτιριακοί Αυτοματισμοί: η δύναμη της τεχνικής ΚΝΧ, προϊόντα και λύσεις.

Εισηγητές θα είναι από την εταιρεία SIEMENS, Τσατσαρώνης Χρήστος και Βαγγέλης Βασιλόπουλος.

Οι διαλέξεις θα συνοδεύονται από μικρής κλίμακας επίδειξης εξοπλισμού (micro-fair).

Η διάλεξη θα υλοποιηθεί τη Δευτέρα 27/05/2024 στις 18:00 – 20:00 στο Αμφιθέατρο Χατζηνικολάου και απευθύνεται σε όλους τους φοιτητές του τμήματος

Σας ενημερώνουμε ότι στον σύνδεσμο (https://eudoxus.gr/Files/Sumpliromatiki_Periodos_Diloseon_Dianomis_Earinou_2023_2024.pdf) θα βρείτε το έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού σχετικά με τη συμπληρωματική περίοδο των δηλώσεων και παράταση της διανομής των διδακτικών συγγραμμάτων.

Επισημαίνεται ότι οι δηλώσεις συγγραμμάτων παρατείνονται μέχρι την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024, ενώ η διανομή συγγραμμάτων στους φοιτητές θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024.

Στο πλαίσιο αυτό, σας καλούμε να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ενημέρωση των φοιτητών. 

Υπενθυμίζεται ότι οι φοιτητές υποχρεούνται να προβούν σε δήλωση μαθημάτων στο οικείο τμήμα τους και δικαιούνται να παραλάβουν συγγράμματα μόνο για τα μαθήματα εκείνα τα οποία έχουν συμπεριλάβει κατά το τρέχον εξάμηνο στη δήλωση μαθημάτων τους.

Επισημαίνεται ότι βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, οι φοιτητές που έχουν υπερβεί τα ν+2 έτη σπουδών δεν δικαιούνται δωρεάν διδακτικά συγγράμματα.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε πάντα να απευθύνεστε στο Γραφείο Αρωγής του Ευδόξου. 

Σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 65 του ν. 4957/2022 ορίζεται, μεταξύ άλλων, ότι «Ειδικώς οι φοιτητές των προγραμμάτων σπουδών πρώτου κύκλου που έχουν συμπληρώσει την περίοδο κανονικής φοίτησης, που ισούται με τον ελάχιστο αριθμό των αναγκαίων για την απονομή του τίτλου σπουδών ακαδημαϊκών εξαμήνων, δικαιούνται να εξετάζονται κατά την εξεταστική περίοδο κάθε ακαδημαϊκού εξαμήνου».

Βάσει των παραπάνω, όσοι φοιτητές έχουν συμπληρώσει την περίοδο κανονικής φοίτησης, δηλαδή ανήκουν στο 9ο/11ο (αναγράφεται κατά περίπτωση ανάλογα με το εάν πρόκειται για τετραετές (ΠΠΣ ΤΕΙ) ή πενταετές ΠΠΣ) ή μεγαλύτερο εξάμηνο σπουδών, και επιθυμούν να κάνουν χρήση αυτού του δικαιώματος, θα πρέπει να υποβάλουν δήλωση πρόθεσης συμμετοχής τους στην προσεχή εξεταστική περίοδο, για μαθήματα τα οποία οφείλουν. (Χειμερινού Εξαμήνου)

Οι εν λόγω φοιτητές δεν θα πρέπει να υποβάλουν νέα δήλωση για όσα μαθήματα οφείλουν και τα οποία έχουν ήδη συμπεριλάβει σε δήλωση μαθημάτων του τρέχοντος Εαρινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2023-2024.

Η υποβολή της δήλωσης θα γίνει ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής του φοιτητολογίου, ανεξαρτήτως της δήλωσης μαθημάτων που ενδεχομένως έχουν υποβάλει για το τρέχον Εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2023-2024.

Οι Δηλώσεις Μαθημάτων Εμβόλιμης Εξεταστικής για το Εαρινό Εξάμηνο 2023-2024 θα πραγματοποιούνται ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ στη ηλεκτρονική διεύθυνση (www.uniwa.gr) / Υπηρεσίες / Φοιτητολόγιο, με τη χρήση του ιδρυματικού λογαριασμού και αποκλειστικά κατά την χρονική περίοδο από 16-05-2024 έως και 31-05-2024.

Δεν θα περαστεί καμία βαθμολογία αν το μάθημα δεν είναι δηλωμένο.

Σας ενημερώνουμε ότι στον σύνδεσμο (https://eudoxus.gr/Files/Paratasi_Diloseon_Dianomis_Earinou_2023.pdf) θα βρείτε το έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού σχετικά με την παράταση της περιόδου διανομής και δηλώσεων συγγραμμάτων για τους φοιτητές. Επισημαίνεται ότι οι δηλώσεις συγγραμμάτων παρατείνονται μέχρι την Τρίτη 21 Μαΐου 2024, ενώ η διανομή συγγραμμάτων στους φοιτητές θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024. Υπενθυμίζεται ότι οι φοιτητές υποχρεούνται να προβούν σε δήλωση μαθημάτων στο οικείο τμήμα τους και δικαιούνται να παραλάβουν συγγράμματα μόνο για τα μαθήματα εκείνα τα οποία έχουν συμπεριλάβει κατά το τρέχον εξάμηνο στη δήλωση μαθημάτων τους. Επισημαίνεται ότι βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, οι φοιτητές που έχουν υπερβεί τα ν+2 έτη σπουδών δεν δικαιούνται δωρεάν διδακτικά συγγράμματα. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε πάντα να απευθύνεστε στο Γραφείο Αρωγής του Ευδόξου.

Το Hellenic FIWARE Innovation HUB μέλος του οποίου είναι το Εργαστήριο Υπολογιστικής Νοημοσύνης και Ευφυών Συστημάτων (ΕΥΝΕΣ) του τμήματος Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής, του ΠαΔΑ, και ο Όμιλος Τεχνητής Νοημοσύνης “AI Catalyst” διοργανώνουν ένα virtual Hackathon για το Κλίμα, την Κλιματική Αλλαγή και τις Έξυπνες και Κλιματικά ουδέτερες πόλεις.

Το Hackathon – το οποίο θα διεξαχθεί από 29 Μαΐου έως και 1 Ιουνίου 2024 – αποτελεί μέρος του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος “EU Sparks for Climate: Citizens Hackathon Championship”, στόχος του οποίου είναι η αξιοποίηση της γνώσης και η συλλογική δημιουργία λύσεων τεχνολογικής και κοινωνικής καινοτομίας από ομάδες πολιτών και ερευνητών για την αντιμετώπιση των κλιματικών προκλήσεων.

Το πρωτάθλημα έχει τρεις φάσεις: α) διενέργεια virtual local Hackathons από 22 Ευρωπαίους εταίρους, β) ειδικές εκπαιδευτικές ενότητες και δραστηριότητες καθοδήγησης για τις νικήτριες ομάδες του κάθε virtual local Hackathon, και γ) έναν τελικό στον οποίο οι ομάδες μπορούν να διεκδικήσουν το Hackathon European Citizens. Εκτός από τη λήψη χρηματικών βραβείων (5.000 ευρώ για κάθε ομάδα της τελικής τριάδας), οι νικήτριες ομάδες θα λάβουν καθοδήγηση, υποστήριξη για εκστρατεία crowdfunding, πρόσβαση στο δίκτυο επενδυτών (Angel Investor Network) και υποστήριξη για την εξέλιξη της λύσης που πρότειναν.

Η συμμετοχή στο πρωτάθλημα και τα virtual local Hackathons είναι ανοιχτή για όλους μέσω του συνδέσμου https://form.typeform.com/to/AuAO7psf, και δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία σε hackathons ή διαγωνισμούς ιδεών.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Έργου https://eusparks.eu/ καθώς και μέσω e-mail με τον Καθηγητή Ευάγγελο Πάλλη (epallis[at]uniwa.gr). 

You don't have a pdf plugin, but you can download the pdf file.

You don't have a pdf plugin, but you can download the pdf file.

 

Επικοινωνία

 Γραμματεία Τμήματος:

  Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής 
Πανεπιστημιούπολη
Αρχαίου Ελαιώνα
Θηβών 250 & Π. Ράλλη
122 41 Αιγάλεω
Κτήριο Ζ, Πτέρυγα Α
Γραφείο ΖΑ207 (2ος Όροφος)
  +30 210 538 1726, 
+30 210 538 1727
   idpe@uniwa.grUniwaLOgo Colour 1