Επιλέξτε τη γλώσσα σας

Διδακτικό Ερευνητικό Προσωπικό (ΔΕΠ)

Image
google scholar logo
scopus logo

orcid logo
researchgate logo

Μιχαήλ Παπουτσιδάκης

Καθηγητής

ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ: Σύγχρονες Μέθοδοι Αυτομάτου Ελέγχου Συστημάτων Κίνησης και Εφαρμογές σε Υδραυλικά – Πνευματικά Συστήματα
ΤΟΜΕΑΣ:
Συστημάτων Βιομηχανικής Παραγωγής
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ:
Εργαστήριο Βιομηχανικών Συστημάτων και Εφαρμογών Μηχατρονικής

emailmipapou@uniwa.gr
phone+30 210 538 1483
officeZA004, 1ος Ισόγειο, Κτήριο Ζ (Α΄ Πτέρυγα)
cvΠλήρες Βιογραφικό

Ο Μιχαήλ Παπουτσιδάκης είναι Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής, του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Έλαβε το πρώτο πτυχίο του από το Τμήμα Μηχανικών Αυτοματισμού του ΤΕΙ Πειραιά το 2000. Στη συνέχεια το 2004 έλαβε το μεταπτυχιακό του δίπλωμα μέσω έρευνας (MPhil) από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αγγλίας (University of the West of England) στον τομέα των συστημάτων αυτομάτου ελέγχου, το οποίο υποστηρίχθηκε από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών κατόπιν εξετάσεων στην ειδίκευση «Αυτοματισμός». Το Διδακτορικό του Δίπλωμα το έλαβε από το Εργαστήριο Ρομποτικής του Μπρίστολ (BRL), Αγγλία, το οποίο ανήκει στο ίδιο πανεπιστήμιο, με αντικείμενο διατριβής τις μοντέρνες μεθόδους αυτομάτου ελέγχου με εφαρμογές στα συστήματα κίνησης. Στη συνέχεια το 2015 πήρε πιστοποιητικό εκπαίδευσης για την "Ερμηνεία Ραδιογραφίας - Επίπεδο ΙΙ" με μεθόδους "Μη Καταστροφικού Ελέγχου" από το British Institute of NDT και τέλος το 2018 πήρε βεβαίωση Μετα-Διδακτορικής έρευνας (Post-Doc) από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με αντικείμενο την ανάπτυξη αλγορίθμων σχεδιασμού κίνησης αυτόνομου μηχατρονικού οχήματος εποπτείας χώρου και ασύρματης μεταφοράς εικόνας με συνδιαστική χρήση μικρο-καμερών. Επιπροσθέτως το 2005 ήταν μέλος της ερευνητικής ομάδας που πήρε Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας με θέμα «Αυτοκινούμενη πολυμορφική βάση δοκιμών για την εργαστηριακή εκπαίδευση στη ρομποτική και τους μικρο-ελεγκτές» από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας.

Ερευνητικά Ενδιαφέροντα

  • Μοντελοποίηση και προσομοίωση λειτουργίας πνευματικών και υδραυλικών συστημάτων. Εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων ελέγχου (fuzzy logic, neural networks, artificial intelligence, etc.) με σκοπό την ακρίβεια της κίνησης του συστήματος
  • Εφαρμογές νέων τεχνολογιών στα αυτοματοποιημένα συστήματα αποθήκευσης και μεταφορών (Logistics) καθώς και πλατφόρμες ηλεκτρονικής διαχείρισης και παρακολούθησης διαδικασιών (ERP) και στόλου οχημάτων μεταφορών.
  • Συλλογή δεδομένων και επεξεργασία αυτών από πραγματικές διατάξεις κίνησης (πνευματικά-υδραυλικά συστήματα και ηλεκτροκινητήρες) με χρήση αισθητηρίων ή ασύρματων δικτύων αισθητηρίων με σκοπό την δημιουργία αλγόριθμων ελέγχου με χρήση μεθόδων τεχνητής νοημοσύνης.
  • Εφαρμογές μικρο-επεξεργαστών (embedded systems) σε μετρήσεις και συστήματα κίνησης, μηχατρονικά συστήματα, εφαρμογές αυτόνομων-αυτοκινούμενων και πολύ-χρηστικών μικρών ρομποτικών διατάξεων. Πεδία εφαρμογών των μικρο-επεξεργαστών στην υγεία και την ιατρική ως μέσο απεικόνισης και πρόληψης καθώς και χρήση ασύρματων τεχνολογιών στη μεταφορά δεδομένων.
  • Ψηφιακά ελεγχόμενες διατάξεις μηχανικές διατάξεις κίνησης (solar tracker), και σχετικές μέθοδοι σχεδιασμού και εφαρμογής συστημάτων ΣΑΕ για την ακολουθία τροχιάς.

Επικοινωνία

 Γραμματεία Τμήματος:

  Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής 
Πανεπιστημιούπολη
Αρχαίου Ελαιώνα
Θηβών 250 & Π. Ράλλη
122 41 Αιγάλεω
Κτήριο Ζ, Πτέρυγα Α
Γραφείο ΖΑ207 (2ος Όροφος)
  +30 210 538 1726, 
+30 210 538 1727
   idpe@uniwa.gr



UniwaLOgo Colour 1