Επιλέξτε τη γλώσσα σας

Ανακοινώσεις Τμήματος

EU Sparks for Climate: Citizens Hackathon Championship

Το Hellenic FIWARE Innovation HUB μέλος του οποίου είναι το Εργαστήριο Υπολογιστικής Νοημοσύνης και Ευφυών Συστημάτων (ΕΥΝΕΣ) του τμήματος Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής, του ΠαΔΑ, και ο Όμιλος Τεχνητής Νοημοσύνης “AI Catalyst” διοργανώνουν ένα virtual Hackathon για το Κλίμα, την Κλιματική Αλλαγή και τις Έξυπνες και Κλιματικά ουδέτερες πόλεις.

Το Hackathon – το οποίο θα διεξαχθεί από 29 Μαΐου έως και 1 Ιουνίου 2024 – αποτελεί μέρος του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος “EU Sparks for Climate: Citizens Hackathon Championship”, στόχος του οποίου είναι η αξιοποίηση της γνώσης και η συλλογική δημιουργία λύσεων τεχνολογικής και κοινωνικής καινοτομίας από ομάδες πολιτών και ερευνητών για την αντιμετώπιση των κλιματικών προκλήσεων.

Το πρωτάθλημα έχει τρεις φάσεις: α) διενέργεια virtual local Hackathons από 22 Ευρωπαίους εταίρους, β) ειδικές εκπαιδευτικές ενότητες και δραστηριότητες καθοδήγησης για τις νικήτριες ομάδες του κάθε virtual local Hackathon, και γ) έναν τελικό στον οποίο οι ομάδες μπορούν να διεκδικήσουν το Hackathon European Citizens. Εκτός από τη λήψη χρηματικών βραβείων (5.000 ευρώ για κάθε ομάδα της τελικής τριάδας), οι νικήτριες ομάδες θα λάβουν καθοδήγηση, υποστήριξη για εκστρατεία crowdfunding, πρόσβαση στο δίκτυο επενδυτών (Angel Investor Network) και υποστήριξη για την εξέλιξη της λύσης που πρότειναν.

Η συμμετοχή στο πρωτάθλημα και τα virtual local Hackathons είναι ανοιχτή για όλους μέσω του συνδέσμου https://form.typeform.com/to/AuAO7psf, και δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία σε hackathons ή διαγωνισμούς ιδεών.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Έργου https://eusparks.eu/ καθώς και μέσω e-mail με τον Καθηγητή Ευάγγελο Πάλλη (epallis[at]uniwa.gr). 

You don't have a pdf plugin, but you can download the pdf file.

You don't have a pdf plugin, but you can download the pdf file.

 

Επικοινωνία

 Γραμματεία Τμήματος:

  Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής 
Πανεπιστημιούπολη
Αρχαίου Ελαιώνα
Θηβών 250 & Π. Ράλλη
122 41 Αιγάλεω
Κτήριο Ζ, Πτέρυγα Α
Γραφείο ΖΑ207 (2ος Όροφος)
  +30 210 538 1726, 
+30 210 538 1727
   idpe@uniwa.grUniwaLOgo Colour 1