Αγαπητά μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας,
είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι το Πανεπιστήμιό μας,στο πλαίσιο των δράσεων Μεταφοράς Τεχνολογίας και Καινοτομίας που υλοποιεί, συμμετέχει στην εκδήλωσηAthens Science Festival 2022 “WorldsofTomorrow”(ASF2022)που διοργανώνειαπό τις 21 έως τις 23 Οκτωβρίου 2022ο εκπαιδευτικός οργανισμός «Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo», το British Council και η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με πολλούς ακαδημαϊκούς, ερευνητικούς φορείς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας.
Στο πλαίσιο διάδρασης με τους επισκέπτες,ταΕρευνητικά Εργαστήρια του Πανεπιστημίουθα παρουσιάσουν, μέσωοπτικοακουστικού υλικού (video)και βιωματικών δραστηριοτήτων, αποτελέσματα ερευνητικών έργων σε επιστημονικά πεδία αιχμής όπως η ακτινοφυσική, η τεχνολογία υλικών και η βιοϊατρική απεικόνιση, η τεχνητή νοημοσύνη και οι εφαρμογές της, η σχεδίαση και κατασκευή μη-επανδρωμένων εναέριων οχημάτων, η πράσινη εικαστική αποκατάσταση, η έντεχνη εκπαιδευτική ρομποτική, η τρισδιάστατη σάρωση τεχνέργων, κ.λπ.
Σας περιμένουμε στο Περίπτερο του Πανεπιστημίου στον χώρο
Δ7 -ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΕΙΟ & ΝΕΟΙ ΦΟΥΡΝΟΙ
21/10: 09.00 — 14.00 | 22 & 23/10: 11.00 — 18.00
Βιωματικές δράσεις που θα διεξαχθούν στο περίπτερο του ΠΑΔΑ
Χρήση του ανθρωποειδούς ΝΑΟ στη γενική παιδεία και την ειδική αγωγή, με παραδείγματα διαδραστικών εφαρμογών
"Εκπαιδευτικοί σχεδιασμοί μέσα σε ένα Μουσείο!"
Χρήση αλγορίθμων μηχανικής μάθησης για αναγνώριση της ανθρώπινης παρουσίας και δραστηριότητας μέσω μικροκυματικού ραντάρ
Σχεδίαση και Κατασκευή Mη-επανδρωμένων Εναέριων Οχημάτων “DRONES”
Εκπαιδευτικοί σχεδιασμοί μέσα σε ένα Μουσείο!
Έντεχνη Εκπαιδευτική Ρομποτική για την προώθηση Υπολογιστικής Σκέψης σε Μικτό Πλαίσιο
Εκπαιδευτικοί σχεδιασμοί μέσα σε ένα Μουσείο!
(10-15 ετών)
22.10 και 23.10 @ 11:00 - 12:00ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΑΙΔΙΑΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Τι είναι το 3d scanning; Τι είναι το 3d printing; Πώς μπορούμε να αντιγράψουμε και να εκτυπώσουμε ένα έκθεμα Μουσείου;
Μικροί και μεγάλοι συμμετέχουν σε μία διασκεδαστική ξενάγηση και ανακαλύπτουν με ένα πρωτότυπο τρόπο την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς δημιουργώντας αντίγραφα εκθεμάτων σε Μουσεία.
Συμμετέχοντες εκ του Τμήματος Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής
Θ.Γκανέτσος Καθηγητής-Διευθυντής Εργαστηρίου, Ν.Λάσκαρης Επίκουρος Καθηγητής, Α.Κάνταρος Μεταδ. Ερευνητής, Ε. Σούλης Απόφοιτος Μετ. Φοιτητής, Υποψ. Διδ. Χρ. Πάπιτση - Εκπαιδευτικός, Υποψ. Διδ.Μ. Κατσαντώνη & Υποψ. Διδ Κ. Ρωμαντζή .