Image

Σας καλωσορίζουμε στο Τμήμα Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.
Το Τμήμα μας είναι ένα από τα μεγαλύτερα, σε αριθμό ενεργών φοιτητών, Τμήματα του Πανεπιστημίου μας.

Στην ιστοσελίδα μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το ανθρώπινο δυναμικό, τις εκπαιδευτικές και ερευνητικές δραστηριότητες του Τμήματος, το περιεχόμενο του Προγράμματος Σπουδών, τη διασύνδεσή με επιχειρηματικούς φορείς και την αγορά εργασίας, αλλά και τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που το Τμήμα μας παρέχει στους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, όπως και στους υποψήφιους διδάκτορες, για να εμπλουτίσουν τις γνώσεις, τις δεξιότητές και το επιστημονικό υπόβαθρό τους.

Το Τμήμα Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής αποτελεί σήμερα ένα από τα πλέον σύγχρονα, και δυναμικά Τμήματα της χώρας και διακρίνεται για την ποικιλία των γνωστικών αντικειμένων που καλύπτει. Πλαισιώνεται από Διδακτικό Ερευνητικό Προσωπικό (Δ.Ε.Π.) και Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό (Ε.ΔΙ.Π.) με σημαντικές γνώσεις στη σύγχρονη επιστήμη και με διεθνώς αναγνωρισμένο ερευνητικό έργο.

Στόχος μας είναι η άρτια εκπαίδευση, η προαγωγή της αριστείας και η καινοτομία στην έρευνα.

Το διοικητικό προσωπικό του Τμήματος, είναι κοντά στους φοιτητές, καθοδηγώντας τους στην πορεία προς την ολοκλήρωση των σπουδών τους. Η άριστη βιβλιοθήκη, τα σύγχρονα εργαστήρια ηλεκτρονικών υπολογιστών και οι εν γένει υποδομές του Τμήματος και του Πανεπιστημίου, συμβάλλουν σε ένα παραγωγικό αποτέλεσμα υψηλών προδιαγραφών.

Η διεθνοποίηση του Τμήματος μας αποτελεί προτεραιότητά μας. Ιδιαίτερη έμφαση δίνουμε στην ενεργό συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα, δίκτυα Πανεπιστημίων και διεθνείς οργανισμούς, διατηρώντας την πεποίθηση ότι η συνεργασία μεταξύ Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης είναι ουσιαστικής σημασίας για την ενίσχυση των στόχων μας.

Επιδίωξη μας, είναι οι απόφοιτοί να διακρίνονται για την υψηλή τους επιστημονική κατάρτιση και τα πτυχία τους να χαίρουν υψηλής αναγνώρισης στη διεθνή αγορά εργασίας. Το Τμήμα μας συμβάλει, με τους δεσμούς συνεργασίας που αναπτύσσει, στην πρόοδο της επιστημονικής γνώσης, την κατάρτιση των νέων μας, και γενικότερα στην βελτίωση της οικονομίας της χώρας μας.

Το Πρόγραμμα Σπουδών είναι σύγχρονο και εφάμιλλο των προγραμμάτων σπουδών κορυφαίων πανεπιστημίων, καθώς συγκροτήθηκε με πρότυπο τα προγράμματα σπουδών τους. Επιπλέον, το Τμήμα μας, δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές να εκπαιδευτούν για ένα ακαδημαϊκό εξάμηνο σε πανεπιστήμια χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών Erasmus+, το οποίο επιδοτεί το κόστος διαβίωσης των φοιτητών στις χώρες αυτές. Επιπρόσθετα, οι φοιτητές μας έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν με αμοιβή σε επιχειρήσεις και οργανισμούς σε Ελλάδα ή στο εξωτερικό για 3 ή 6 μήνες στα πλαίσια του προγράμματος πρακτικής άσκησης του Πανεπιστημίου μας. Το πρόγραμμα αυτό δίνει στους φοιτητές μας την ευκαιρία να έρθουν σε άμεση επαφή με τις πραγματικές συνθήκες εργασίας σε επιχειρήσεις και οργανισμούς.

Εκτός από τη δημόσια επιχορήγηση, το Τμήμα μας και γενικότερα το Πανεπιστήμιο μας στρέφεται και σε άλλες πηγές χρηματοδότησης, όπως τα ευρωπαϊκά και διεθνή προγράμματα, συνεργασίες με φορείς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, παροχή επιστημονικών υπηρεσιών σε νομικά και φυσικά πρόσωπα, χορηγίες και δωρεές, πάντα σύμφωνα με την αποστολή του και για την καλύτερη επίτευξη του έργου του. Τα έργα εκτελούνται από τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας και στα οποία απασχολούνται με συμβάσεις νέοι επιστήμονες.

Δίνοντας την υπόσχεση πως θα είμαστε κοντά σας σε κάθε σας ανησυχία και προβληματισμό, ζητώντας σας ταυτόχρονα να εκμεταλλευθείτε όλες τις δυνατότητες που σας προσφέρονται, εύχομαι σε όλους σας καλές σπουδές.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής

Γεώργιος Πρινιωτάκης

Καθηγητής

Επικοινωνία

 Γραμματεία Τμήματος:

  Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής 
Πανεπιστημιούπολη Αρχαίου Ελαιώνα
Θηβών 250 & Π. Ράλλη
122 41 Αιγάλεω
Κτήριο Ζ, Πτέρυγα Α
Γραφείο ΖΑ207 (2ος Όροφος)
  +30 210 5381 219
  +30 210 5381 501
   idpe@uniwa.grΙστότοπος Τμήματος

Επιτροπή Περιεχομένου Ιστότοπου:
- Μ. Παπουτσιδάκης (Αν. Καθηγητής)
- Α. Γκοτσόπουλος (Επ. Καθηγητής)
- Δ. Πυρομάλης (Επ.Καθηγητής)

Ανάπτυξη & Διαχείριση Ιστότοπου:
- Ελένη Συμεωνάκη (ΕΔΙΠ)
- Ανδρέας Σορτ (ΕΔΙΠ)

Αναζήτηση

©2021 Τμήμα Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης & Παραγωγής - Σχολή Μηχανικών - Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Search