Διάκριση στο Land Rover 4x4 in Schools World Finals 2019

 

Η ομάδα Gravity Force έχει κατασκευάσει ένα χειροποίητο 4×4 τηλεκατευθυνόμενο όχημα, το οποίο έχει σχεδιαστεί εξ ολοκλήρου από τα μέλη της ομάδας. Το όχημα παρουσιάζει σημαντικές καινοτομίες οι οποίες επικεντρώνονται κατά κύριο λόγο στα παρακάτω: α) Καινοτόμο μηχανισμό πολλαπλών servo κινητήρων ώστε η καμπίνα του να είναι πάντα ευθυγραμμισμένη και να εμποδίζει το όχημα να ανατραπεί σε μεγάλη κλίση. (β) Σύγχρονο τεχνολογικό μηχανισμό ο οποίος αποτελείται από τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, έναν για κάθε τροχό, ο οποίος αποσκοπεί στην ομαλότερη λειτουργία του οχήματος σε εκτός δρόμου πορεία. (γ) Μια σειρά από αισθητήρες αυτοματισμού που επιτρέπουν στο όχημα να κινείται με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Η ομάδα αποτελείται από 4 ταλαντούχους μαθητές (Τρεις από το Γενικό Λύκειο Φυλής και έναν από το 1ο Γενικό Λύκειο Μοσχάτου). Κάθε μέλος της ομάδας έχει αναλάβει στα πλαίσια του όλου έργου συγκεκριμένες αρμοδιότητες. Αναλυτικότερα: Βασίλης Σεβασλίδης – Team Manager, Κυριάκος Διαούρτας – Design & Manufacturing Engineer, Χαρά Μπανανά – Graphic Designer, Μυρτώ Βλάχου – Recources Manager. Το συντονισμό της ομάδας σε σχολικό επίπεδο έχει η εκπαιδευτικός Αρμενάκα Βασιλική του ΓΕ.Λ Φυλής η οποία και θα συνοδεύσει την ομάδα στο διαγωνισμό.

Ιδιαίτερα σημαντική για την αποτελεσματικότερη οργάνωση του όλου εγχειρήματος είναι η συνεργασία της ομάδας με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και ποιο συγκεκριμένα με τα Τμήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής. Μέλη του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π) των δύο τμημάτων έχουν αναλάβει την καθοδήγηση (Mentoring) της ομάδας. Από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων συνεργάζονται με την ομάδα ο κ. Δημήτριος Δρόσος (Επίκουρος Καθηγητής) και ο κ. Νικόλαος Τσότσολας (Επίκουρος Καθηγητής). Η καθοδήγηση της ομάδας από τους προαναφερθέντες επικεντρώνεται κατά κύριο λόγο σε θέματα προώθησης, διαχείρισης των πόρων και συντονισμού. Από το Τμήμα Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής η ομάδα συνεργάζεται με τον Επίκουρο Καθηγητή Κ. Δημήτριο Πυρομάλη, ο οποίος κατευθύνει την ομάδα σε θέματα σχεδίασης και τεχνολογίας του οχήματος.

Επικοινωνία

 Γραμματεία Τμήματος:

  Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής 
Πανεπιστημιούπολη Αρχαίου Ελαιώνα
Θηβών 250 & Π. Ράλλη
122 41 Αιγάλεω
Κτήριο Ζ, Πτέρυγα Α
Γραφείο ΖΑ207 (2ος Όροφος)
  +30 210 538 1726, +30 210 538 1727
   idpe@uniwa.grΙστότοπος Τμήματος

Ανάπτυξη & Διαχείριση Ιστότοπου:
- Ανδρέας Σορτ (ΕΔΙΠ)
- Ελένη Συμεωνάκη (ΕΔΙΠ)

Αναζήτηση

Search