Παρακολουθήστε τη συνέντευξη της ομάδας των φοιτητών μας που κατέκτησε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό Blue Growth Piraeus αναπτύσσοντας μια καινοτόμα συσκευή.

λήψη

Δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο από το χρονικό σημείο 02:40:47 

Ένα πρωτοποριακό σύστημα αποστείρωσης και καθαρισμού της ατμόσφαιρας εγκατέστησε ο Δήμος Πειραιά στο κεντρικό Κ.Ε.Π. του Δήμου, επί της οδού Μακράς Στοάς 15, για την περαιτέρω προστασία των πολιτών από τον κορωνοϊό.

Πρόκειται για το «BLUE AIR», μια ιδέα που αναδείχθηκε στον ετήσιο διαγωνισμό του Δήμου Πειραιά για τη Γαλάζια Ανάπτυξη «Blue Growth Piraeus», η οποία βασίζεται στη δημιουργία μιας συσκευής που τραβά τον αέρα, τον αποστειρώνει μέσω υπεριώδους ακτινοβολίας και τον αποδίδει στον χώρο απαλλαγμένο από ιούς.

Την πρώτη θέση στον 48ωρο διαγωνισμό “Βιομηχανία 4.0” που διοργάνωσε ο ΣΕΒ με την υποστήριξη κορυφαίων βιομηχανιών και άλλων φορέων κατέκτησε ομάδα φοιτητών του Τμήματος Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

sev

Η συμμετοχή του Τμήματος Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής της Σχολής Μηχανικών οδήγησε στην τρίτη θέση στον πρώτο διαγωνισμό Go 4.0 Green Crowdhackathon που διοργάνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στις 14-15 Δεκ. 2019.

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για την ελληνική μαθητική κοινότητα αποτελεί η συμμετοχή της ομάδας Gravity Force στους παγκόσμιους τελικούς του διαγωνισμού 4×4 in Schools.

Οι παγκόσμιοι τελικοί του διαγωνισμού 4×4 in Schools θα διενεργηθούν από 13 έως 16 Απριλίου 2019 στο University of Warwick, με τη συμμετοχή περισσότερων από 150 μαθητών από 20 χώρες. Το εισιτήριο συμμετοχής της ομάδας στους παγκόσμιους τελικούς κερδήθηκε στους εθνικούς τελικούς του διαγωνισμού STEM LAND ROVER-4×4 in schools. Στον διαγωνισμό 4×4 in Schools, οι μαθητές χρησιμοποιούν λογισμικό προγραμματισμού (coding) για να οδηγήσουν εξ αποστάσεως ένα τηλεκατευθυνόμενο 4×4 όχημα (ηλεκτρικό). Ο διαγωνισμός υποστηρίζεται παγκοσμίως από την μεγαλύτερη Αγγλική αυτοκινητοβιομηχανία Jaguar Land Rover και περισσότεροι από τέσσερα εκατομμύρια νέοι από όλο τον κόσμο έχουν συμμετάσχει από το 2000 στο διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Jaguar Land Rover.

Επικοινωνία

 Γραμματεία Τμήματος:

  Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής 
Πανεπιστημιούπολη Αρχαίου Ελαιώνα
Θηβών 250 & Π. Ράλλη
122 41 Αιγάλεω
Κτήριο Ζ, Πτέρυγα Α
Γραφείο ΖΑ207 (2ος Όροφος)
  +30 210 538 1726, +30 210 538 1727
   idpe@uniwa.grΙστότοπος Τμήματος

Ανάπτυξη & Διαχείριση Ιστότοπου:
- Ανδρέας Σορτ (ΕΔΙΠ)
- Ελένη Συμεωνάκη (ΕΔΙΠ)

Αναζήτηση

Search